Nits de Macba 2009 – Midden in de nacht naar het museum?

Als je in Barcelona bent zijn er natuurlijk een heleboel dingen wat je absoluut moet zien. Voor de echte kunst liefhebbers is het Macba museum het zeker waard om een kijkje te gaan nemen. Het Macba museum, oftewel het Musea d´Art Contemporani de Barcelona, is het museum op het gebied van moderne kunsten. En heb je geen zin om in dit klamme weer cultureel te gaan doen? Dan zijn de Nits de Macba de oplossing!

Het Macba museum is in 1995 geopend en werd ontworpen door de Amerikaanse architect Richard Meier. In het museum zijn werken te vinden van verchillende kunstenaars, vooral van Spaanse en Catalaanse kunstenaars. De werken komen uit de periode na 1950. Ze hebben allemaal het achterliggende idee dat ze iets weergeven van de ´realiteit van Barcelona´. In het museum is een grote bibliotheek gevestigd en een museumwinkel.

Nits de Macba
Speciaal in de zomermaanden is het museum langer geopend, tot midden in de nacht!
Van 15 mei t/m 18 september kun je naar de Nits de Macba.
Nits de Macba is op donderdag en vrijdag, het begint om 8 uur ´s avonds en eindigt om 12 uur ´s nachts.

nits de macba

Photo by David Campos

Prijzen
De toegang is €3,50 en de kaarten zijn te verkijgen aan de kassa.
Voor de echte kunstliefhebber is er een speciale aanbieding waarmee je verschillende musea kunt bezoeken. Zoals MNAC, MACBA, the Fundació Joan Miró, the Fundació Antoni Tàpies, CCCB, Centre Cultural Caixa de Catalunya, La Pedrera en Museu Picasso.
Deze tickets kosten €22 per stuk, deze zijn te verkrijgen bij alle bovenstaande musea en de touristen info´s.

Waar
Plaça dels Angels, 1
08001 Barcelona
Tel +34 93 412 08 10
Fax +34 93 412 46 02

Metrostation Plaça de Catalunya, met lijn 1 en 3 te bereiken.

Hou je niet van kunst?
Op de eerste verdieping van het museum zit een heerlijk terras gevestigd, deze is ook open op de Nits de Macba.Voor het museum is een groot plein waar veel activiteiten te bewonderen zijn. Skateborders laten de meest bizarre kunsten zien en ook naast het museum zijn er tal van terrasjes.

Kelsey

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here